Kursus: Ny i menighedsrådet

Onsdag d. 14. april 2021, Kl. 18:30 til kl. 21:30
Skibby Sognegfård, Selsøvej, 4050 Skibby

Få en god start med at få styr på rammerne for arbejdet og overblik over love og regler. Menighedsrådsarbejdets vilkår for arbejdet forandres konstant. Og i den virkelighed skal menighedsrådet løse sine opgaver med kirkelig ledelse, administration, forvaltning, økonomi, personaleledelse, kirkegårde mv. og udfolde sine ønsker for det kirkelige liv i sognet.

Formål Formålet med kurset er at give menighedsrådsmedlemmer overblik over og forståelse for de opgaver menighedsrådet skal varetage og de vilkår, der har betydning for varetagelsen af arbejdet som menighedsråd og som medlem af menighedsrådet.

Målgruppe Nyvalgte menighedsrådsmedlemmer og tidligere valgte medlemmer, der ønsker en opfriskning af reglerne.

Indhold Kurset tager udgangspunkt i de regler, der har særlig relevans for menighedsrådene. Desuden kigger vi bl.a. på:

• ansvars- og kompetenceforhold for menighedsrådene
  • hvordan de folkekirkelige instanser hænger sammen
  • menighedsrådets opgaver med kirkelig ledelse
  • folkekirkens økonomiske grundlag
  • menighedsrådets enkeltposter
  • en introduktion til menighedsrådet som forvaltningsmyndighed og arbejdsgiverrollen.

Til sidst taler vi, om hvor menighedsrådet kan hente råd og vejledning til arbejdet.

Form Oplæg fra underviser og mulighed for spørgsmål.

Arrangør: Frederiksborg Distriktsforening

Tilmeld kurset her.