Introkursus for nyvalgte kirkeværger

Onsdag d. 8. september 2021, Kl. 18:30 til kl. 21:30
Grønnevang Kirke, Tolvkarlevej 76, 3400 Hillerød

Kirkeværgen varetager det løbende tilsyn med kirken, kirkens bygninger og kirkegården på menighedsrådets vegne. Hvis menighedsrådet har igangsat vedligeholdelsesprojekter, fx en større renovering af kirkerummet, er det også typisk kirkeværgen, der er tovholder og står for kontakten til håndværkerne.

Formål På kurset får du et overordnet kendskab til kirkeværgens opgaver og kom­petencer. Du får kendskab til de love og regler, der regulerer forholdene omkring kirken, dens bygninger og kirkegården.

Målgruppe Nyvalgte kirkeværger.

Indhold På kurset underviser en konsulent fra Landsforeningen og en arkitekt. Kurset kommer omkring følgende emner:

• Kirkeværgens vigtigste opgaver og kompetencer
  • Samspillet mellem kirkeværge og Kirke- og kirkegårdsudvalget.

Undervisningen tager afsæt i konkrete projekter, der illustrerer kirkeværgens opgaver.

Form Oplæg fra underviser og arkitekt. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Arrangør: Frederiksborg Distriktsforening

Tilmeld kurset her.